Elkészült a Grassalkovich iskola új játszó- és sportudvara

Mindig nagy öröm arról beszámolni, hogy fejlődött, szépült a városunk, különösen akkor, ha ezt a fejlesztést olyan sok gyerek élvezheti, mint ebben az esetben.

Vecsés Város Német Nemzetiségi Önkormányzata 2014-ben átvette a Grassalkovich Általános Iskola fenntartását, így sokkal kedvezőbbé vált többek között az intézmény finanszírozása is, mely lehetővé tette a komolyabb fejlesztést.

Idén szeptember 1-én adtuk át az iskola közel 500 tanulójának a teljesen átépített játszó- és sportudvart.

Két éves előkészítő munka után készülhetett el az új tér, mely fociarénát , pihenő padokat, ügyességi játékeszközöket és sok egyéb lehetőséget tartogat a gyermekek számára. Az udvar teljes vízelvezetését átterveztük. Ahol lehet gumiburkolatot alkalmaztunk, mely védi az ízületeket és minimalizálja a sérülés veszélyét. A beépített játékokat a svéd Hags játékgyártótól vásároltuk, melyek szerkezetére és anyagfelhasználására az abszolút biztonság, tartósság és megbízhatóság jellemző.

Szükség esetén a gépkocsik (pl. mentő, tűzoltó, szállító járművek) behajtása is biztosított a térkővel burkolt területeken. Természetesen, az iskola tornaterme továbbiakban is otthont tud adni báloknak, egyéb rendezvényeknek.

A környezetrendezési terveket az S-Tér Kft. szakemberei készítették el, a közbeszerzési és kivitelezési folyamatot a Vecsés Városközpont-fejlesztő Projekt Nonprofit Kft. koordinálta. Utóbbi cég Vecsés Város Önkormányzatának tulajdonában áll és ingyenesen végezte el a feladatot.

A kivitelezést a Cornuskert Kft. nyerte el, mely plusz felajánlásokat is tett és jó minőségben, határidőre elvégezte a rá bízott munkát.

Nagyon sok ember és szervezet összehangolt tevékenysége kellett ahhoz, hogy ez az udvar elkészülhessen. Az iskola fenntartójának Vecsés Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának nevében ezúton is köszönöm a munkájukat! Bízom benne, hogy az elkészült udvart a gyerekek nagy örömmel veszik birtokba és hosszú ideig szolgálhatja az ő feltöltődésüket az iskolai időszak alatt!

                                              Frühwirthné Halász Melinda

                                                      NNÖK elnökhelyettes

Fotók: Frühwirthné Halász Melinda

2017, szeptember 10 - 20:00

Galéria

 

   
Káposztafeszt Tojásfutás  Strudlessen
     
Regionális Gála 2008 Régi Vecsés Régi Képek

 

Magyar Deutsch

 

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Hírek

Vecsési sváb konyha

Köszönjük a Német Nemzetiségi Önkormányzatnak, hogy immár a második gyönyörű, a régi sváb életmódnak emléket állító könyv kiadásában segédkeztek, hiszen tavaly előkerültek a „Fiókok mélyéről” a régi fotók egy albumba összegyűjtve és most a „Donauschwäbische Küche in Wetschesch”.

Elkészült a Grassalkovich iskola új játszó- és sportudvara

Vecsés Város Német Nemzetiségi Önkormányzata idén szeptember 1-én adta át az iskola közel 500 tanulójának a teljesen átépített játszó- és sportudvart.

A Tájház 6. születésnapját ünnepeltük

2017. május 28-án immár hatodik alkalommal jöttünk össze a tájházban, mióta 2011 májusában közös összefogással sikerült megnyitni és a nagyközönség számára is bemutatni Vecsés eme rendkívül gazdag gyűjteményét, ami a múltunkat, őseink életének egy darabját igyekszik bemutatni.

A vecsési svábok 71 évvel ezelőtti kitelepítésére emlékeztünk

2017. május 13-án, szombaton a Szent Kereszt templom esti miséjén azokra a vecsési svábokra emlékeztünk, akiket 71 évvel ezelőtt igazságtalanul fosztottak meg otthonuktól, minden vagyonuktól és Németországba kitelepítettek.