Események
2019, március 3 - 16:00

Rendezvény:  „Strudl'essen” - Rétesevés

Helyszín: Grassalkovich Antal Általános Iskola tornaterme
Vecsés, Fő út 92.

Rendező: Német Nemzetiségi Önkormányzat
Tófalvi Mónika
06-30-649-4540
elnok@wetschesch.hu

részletek

 

36 éves a vecsési svábbál

Idén már 36. születésnapját ünnepelte a hagyományos vecsési svábbál. A mai világban, amikor minden folyamatosan változik, jó érzés, hogy van azért néhány dolog, ami kiállja az idők próbáját. Úgy gondolom a svábbál is ezek közé tartozik. Ha nem is annyian jönnek el ma, mint egy-két  évtizede, azért megvan az a közönség, aki életben tartja ezt a szép hagyományt. Remélem még a mi gyermekeinknek és unokáinknak is lesz alkalma „megtapasztalni”, mit jelent a hagyományos sváb zenére táncolni egy bálon.

Ennek a zenei világnak megőrzését tűzte ki célul a Heitere Buam (Vidám Fiúk) zenekar is, akik az idén játszottak. Ez a vecsési csapat a legfiatalabb (2011-ben alakult), mely a hagyományőrző sváb fúvószenei vonalat követi. A bálon rendkívül jó hangulatot varázsoltak, ezúton is köszönet illeti a zenekar tagjait és vezetőjét: Hidvégi Zoltánt! Reméljük, sokszor találkozhatunk még velük vecsési rendezvényeken!

Tánccsoportunk, ebben az évben is egy új koreográfiával kedveskedett a megjelent vendégeknek. Egy Baranya megyei kis falu, Liptód pünkösdi népszokását elevenítettük meg.

Ebben a gazdasági válsággal sújtott időszakban nagy eredmény és megtiszteltetés, hogy támogatóink kitartanak mellettünk. Köszönjük minden magánember, vállalkozás, intézmény segítségét, akik tombola felajánlásával hozzájárultak a bál sikeres megrendezéséhez. A fődíjat- egy 2 éjszakás hétvégét, félpanziós ellátással 2 fő részére -  a Hotel Anna Mátrafüred ajánlotta fel.

A szervező, Lumpen Klumpen tánccsoport a bevételből 100.000,- Ft-tal rászoruló vecsési családokat támogat.

A bálterem elegáns díszítése a Frézia Virágüzlet/E-Dekoráció érdeme!

Vendégeinknek köszönjük, hogy megtiszteltek minket megjelenésükkel, reméljük jól érezték magukat! 2014. február első szombatjára ne tervezzenek más programot, várjuk önöket a 37. vecsési svábbálon!

A szervező Lumpen Klumpen tánccsoport nevében:
Frühwirthné Halász Melinda

 

Fotók: Kolonics Csaba

2013, március 9 - 18:15

Galéria

 

   
Káposztafeszt Tojásfutás  Strudlessen
     
Regionális Gála 2008 Régi Vecsés Régi Képek

 

Magyar Deutsch

 

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 

Hírek

A 25 éves testvérvárosi partnerkapcsolat megünneplése Rheinstettenben

2018. november 9-12. között 25 fős vecsési delegációval látogattunk el Rheinstettenbe, a Szent Márton Egyházközség novemberi szent Márton napi ünnepségére.

Gyűjtés indult a Szent Kereszt templom belső felújítására

Templomunk, a Szent Kereszt Felmagasztalása templom 1962-re épült fel a Jókai utcában. Sok vecsési család vállalt áldozatos munkát, adott adományt ahhoz, hogy elkészüljön.
Mára megint összegyűltek a tennivalók. A templomunk átfogó belső felújításra szorul, hiszen festés közel 30 éve volt utoljára. Ismét a vecsési családokhoz fordulunk segítségért. Szeretnénk az elektromos hálózatot felújítani, a falak festésre szorulnak és a padlózatot is meg kellene újítani.

Megemlékezés a kitelepítés 72. évfordulójáról

2018. május 12-én, szombaton a Szent Kereszt templom esti miséjén emlékeztünk meg azokról a vecsési családokról, akiket 1946 májusában igazságtalanul megfosztottak otthonuktól és Németországba kitelepítettek.