Események
2019, március 3 - 16:00

Rendezvény:  „Strudl'essen” - Rétesevés

Helyszín: Grassalkovich Antal Általános Iskola tornaterme
Vecsés, Fő út 92.

Rendező: Német Nemzetiségi Önkormányzat
Tófalvi Mónika
06-30-649-4540
elnok@wetschesch.hu

részletek

 

Flekni sütés a Tájháznál
 
A Német Nemzetiségi Önkormányzat az év eleje óta már harmadik alkalommal szervezett közös sütés-tanulást az érdeklődő háziasszonyok számára. Első alkalommal, még januárban a farsangi fánk sütését, majd márciusban a rétes nyújtását és elkészítését gyakorolhatták a részvevők a Grassalkovich Antal Általános Iskola gazdasszony képző helyiségében.
Június 16-án, szombaton délután a Tájház udvarán - a szín alatt - gyülekeztek, akik a krumplis flekni készítését szerették volna megtanulni vagy gyakorolni. A jó időnek is köszönhetően, több teljes család is érkezett az összejövetelre. Minden korosztály lelkesen vetette bele magát a tészta gyúrásba, nyújtásba, szaggatásba, sütésbe, és végül természetesen a leglelkesebben az elkészült flekni elfogyasztásába! Lehetett ízesíteni porcukorral, különböző lekvárokkal, de önmagában is nagyon finom volt!
Reméljük, hogy a Káposztafeszten ismét sikert arat majd a krumplis flekni, és a korábbi évekhez hasonlóan sokat tud majd eladni belőle a Kulturverein csapata! (A bevételt minden évben jótékony célra fordítja az egyesület, elsősorban a Tájház javára, de több más célra is adtak már támogatást.)
Kellemes hangulatban, sok beszélgetéssel telt a délután, mindenki jól érezte magát! Tervezzük, hogy minél több hasonló összejövetelt szervezünk, mert úgy látjuk, hogy rohanó világunkban, erre azért van igény!
Külön köszönet illeti meg Frühwirth Mihályné, Cuni nénit, aki minden alkalommal sok türelemmel és nagyon jó receptekkel segíti a jelenlevőket a fortélyok elsajátításában!
 
Tófalvi Mónika

2012, június 18 - 18:00

Galéria

 

   
Káposztafeszt Tojásfutás  Strudlessen
     
Regionális Gála 2008 Régi Vecsés Régi Képek

 

Magyar Deutsch

 

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 

Hírek

A 25 éves testvérvárosi partnerkapcsolat megünneplése Rheinstettenben

2018. november 9-12. között 25 fős vecsési delegációval látogattunk el Rheinstettenbe, a Szent Márton Egyházközség novemberi szent Márton napi ünnepségére.

Gyűjtés indult a Szent Kereszt templom belső felújítására

Templomunk, a Szent Kereszt Felmagasztalása templom 1962-re épült fel a Jókai utcában. Sok vecsési család vállalt áldozatos munkát, adott adományt ahhoz, hogy elkészüljön.
Mára megint összegyűltek a tennivalók. A templomunk átfogó belső felújításra szorul, hiszen festés közel 30 éve volt utoljára. Ismét a vecsési családokhoz fordulunk segítségért. Szeretnénk az elektromos hálózatot felújítani, a falak festésre szorulnak és a padlózatot is meg kellene újítani.

Megemlékezés a kitelepítés 72. évfordulójáról

2018. május 12-én, szombaton a Szent Kereszt templom esti miséjén emlékeztünk meg azokról a vecsési családokról, akiket 1946 májusában igazságtalanul megfosztottak otthonuktól és Németországba kitelepítettek.